Een foto uit vervlogen tijden van een Huizerdag, genomen vanaf het podium met het zogenoemde 'Huiz-orkest'.
Een foto uit vervlogen tijden van een Huizerdag, genomen vanaf het podium met het zogenoemde 'Huiz-orkest'. Foto Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Huizerdag keert weer terug, in september de 34e editie

Evenementen

HUIZEN - De Huizerdag is terug van weggeweest. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024 zal het dorp Huizen opnieuw in het teken staan van het grootste feest van Huizen. In 2019 kwam er na 33 drukbezochte edities een eind aan dit kleurrijke evenement. 

Om het evenement weer nieuw leven in te blazen zit er in het comité een delegatie uit het voormalige bestuur. Voorzitter Boudewijn van Meggelen en secretaris-penningmeester Johan van Setten gaan hun ervaring inzetten voor deze nieuwe editie. Dit hoeven ze gelukkig niet alleen te doen.

Steun gemeente
De reden dat het bestuur in 2019 besloot om de handoek in de ring te gooien is dat de gemeente de Stichting Huizerdag had laten weten dat de gebruikelijke subsidie in drie jaar tijd zou worden afgebouwd, te beginnen in 2018. Verrassend is dat de herstart van de Huizerdag nu een initiatief is van de gemeente Huizen, die met volmondige instemming van het college deze keer flink in de buidel heeft getast.

Het einde van de Huizerdag werd in brede kring betreurd. Gedurende 33 jaar had het evenement tienduizenden bezoekers getrokken, niet alleen uit Huizen maar uit de wijde omtrek. Zowel de nieuwe gemeenteraad als het nieuwe college van burgemeester en wethouders zijn anders gaan aankijken tegen de verdwijning van de Huizerdag en het belang van evenementen in het algemeen voor de levendigheid en saamhorigheid van de samenleving.

Als vanouds
Het organiserend comité heeft haar nieuwe opdracht voortvarend en met plezier opgepakt onder het motto “de oude Huizerdag komt terug”. Dat betekent het voorproefje op vrijdagavond waarop het Oude Raadhuisplein weer als vanouds zal worden omgetoverd in een kolossaal terras omzoomd met diverse gelegenheden voor snacks en dranken. Ook zullen er tal van showmomenten zijn, zoals live muziek, dansdemonstraties en een modeshow.

Zaterdag staan er podia op het Oude Raadhuisplein en op het Plein 2000, waar verschillende orkesten en bands zullen optreden. Het bestuur denkt daarbij aan de terugkeer van onder ander The Battle of the Bands. In ieder geval komt er op ’s avonds op het Plein 2000 een groot feest met een lekkere cover band. Het bestuur heeft zich omringd met hulptroepen die over verschillende belangrijke vaardigheden beschikken. Zo zijn er gespecialiseerde werkgroepen voor techniek, amusement, kinderactiviteiten en de invulling van de programma’s op het Oude Raadhuisplein en het Plein 2000.

Ga voor meer informatie en de voortgang van de voorbereidingen naar: www.Huizerdag.nl.

Uit de krant