Geen vlag bij de Oude Kerk.
Geen vlag bij de Oude Kerk. Archieffoto: Carin van den Berg

Geen vlag bij Oude Kerk, CDA stelt vragen

Politiek

HUIZEN - ‘Elk jaar hijsen we op Koningsdag en op 4 en 5 mei de vlag vanuit de toren van de Oude Kerk. Dit jaar gebeurt dit niet; de omstandigheden zijn te gevaarlijk.’ Dit meldde de gemeente in de Omrooper van afgelopen donderdag.

‘In de toren staat een losstaande ladder. Vanaf die ladder moet je heel ver uit de gevel hangen om de vlag in de mast te kunnen krijgen. Dat is gevaarlijk voor de persoon die dit doet. Maar het kan ook gevaar opleveren voor de mensen op de grond. Bijvoorbeeld als de vlag op dat moment uit z’n handen valt. We onderzoeken nu hoe we het in de toekomst zo kunnen maken dat de vlag er weer gewoon kan hangen.’

Veiligheidsvoorschriften
Het CDA wil nu weten welke veiligheidsvoorschriften weerhouden dat de vlag wordt gehesen en of er gekeken is naar alternatieven. Daarnaast wil zij weten of dit permanent is. Ook wil de partij weten of een bezoek aan de toren veilig is.

Het verzoek is om de vragen mondeling te beantwoorden in de commissie Fysiek Domeing die 19 mei vergaderd. Dan staan de vragen ook op de agenda. Het kan zijn dat de vragen dan al schriftelijk beantwoord zijn als het college hier tijd voor heeft.

Uit de krant